4. Acun Göçkün Oyunları bent görüyor

Dünya Etno spor Konfederasyonu marifetiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Dünya Göçer Oyunları’na domestik ve yabancı haddinden fazla sayıda dirilik rabıt gösteriyor.

Bursa’nın İznik ilçesindeki İznik Gölü kıyısında “Gelenekten Geleceğe Bir’iz!” sloganıyla kombinasyon edilen 4. Dünya Göçer Oyunları’nda 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üstünde sporcu savaşım ediyor.

Özellikle Türk devletlerinden çok sayıda sportmen ve seyirci, geleneksel kıyafetleriyle müsabakaları izliyor.

Etkinliğin evvel gününde kökbörü (kökpar) ve atlı okçuluk oyunları kısık deste gördü. Müsabakalar için hazırlanan alandaki tribünleri dolduran evcil ve yabancı çokça sayıda ziyaretçi oyunları takip etti.

Bekiroğlu: “Çok iri ayrımsız aranjman içerisindeyiz”

Türkiye Anadan Görme Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, AA muhabirine, müsabakaların sabahleyin saatlerinde başladığını söyledi.

Katılımın çetin olduğunu belirten Bekiroğlu, “Geleneği, geleceğe transfer adına Türk milleti namına üstelik gösterişli benzeri mücahede içerisindeyiz. Zaman de bunu burada tıpkısı misil elan görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bekiroğlu, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Türkiye’üstelik birleştirme edilen bu cins organizasyonların geleneksel spor dallarına verilen önemin göstergesi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Zaman katılan hep ülkelerden müspet mesajlar, olumlu görüşler alıyoruz. Bu de bizi ayrıca bahtiyar ediyor. Aşağı çok büyük benzeri tertip içerisindeyiz. Atlı okçuluk müsabakalarımız yapılıyor. 25’in üzerinde ülkeden sporcu burada yarışmaya katılıyor. Türkiye Geleneksel Süvari Spor Dalları Federasyonu kendisine 33 sporcumuzla ülkemizi temsil edeceğiz. İnşallah pir sonuçlar bekliyoruz. Çokça iyi hazırlandık. Gelişigüzel şeyden mavera, kültürümüzü yansıtmanın haddinden fazla nazik tıpkı meal ifade ettiği bu tertip iri bire bir coşkuyla bitmeme ediyor. “

Oyunları bağlı olmak üzere yerel kıyafetiyle Endonezya’dan geldi

Endonezya’dan oyunları tutkun olmak amacıyla mevrut Dhanisa Restya, lokal kıyafetiyle dikkat çekti.

İznik’te bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Restya, “Burada haddinden fazla ayrımlı kültürlerden insanlar var. Türkiye’ye henüz ilk de gelmiştim. Zaman okçuluk yarışmalarını izledim. Arkadaşım üstelik burada yarışacak. Oyunları çokça beğendim. Anadan Görme kıyafetlerimle buraya geldim. İnsanlar çok bağ gösterdi, haddinden fazla mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Sivas’tan gelen Bilal Çipo, geçmişi geleceğe giymek hesabına oylumlu aynı kombinezon düzenlendiğini belirtti.

Kendisinin bile süvari spor oyuncusu olduğunu aktaran Çipo, “Giyim kuşamımızla bu işi isteyerek yapıyoruz. Çoluk Çocuk, torunlar gördüğü ahit severek bakıyor.” diye niteleyerek konuştu.

Zehra Vural de oyunları haddinden fazla beğendiğini anlatarak, “Haddinden Fazla şişman tıpkısı etkinlik ve büyük benzeri atmosfer. Kendim üstelik yarışacağım. Hakeza ayrımsız yarışmaya katıldığım amacıyla gururluyum.” değerlendirmesinde bulundu.



Share: