İstanbul, Sazak ve Hatay’da 4 Katıksız Sit Alanı “Değişmez Korunacak Kırılan Düzlük” İlan Edildi

İstanbul, Mersin ve Hatay’bile gâh katıksız sit alanları ‘kesme korunacak kırılan alan’ adına tescil edilirken; Bursa’nın Osmangazi ilçesinde gâh yurt amacıyla da “Osmangazi Meydanı Projesi” kapsamında çabuk kamulaştırma kararı verildi.

Bazı sit alanlarının değişmez korunacak hassas kayran yerine tescil ve ilan edilmesi ile 3 ilde kamulaştırma ve 2 ilde yerey toplulaştırılmasına dayalı Cumhurbaşkanı kararları bugünkü Resmi Gazete’da yayınlandı.

4 SİT ALANININ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Cumhur Reisi kararlarına bakarak, Mersin Ağacı’in Bozyazı ilçesindeki Melenia Tabii Sit Alanı, koruma statüsünün baştan değerlendirilmesi sonucunda de değişmez korunacak hassas kayran yerine tescil ve car edildi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü Katıksız Sit Alanı’nın da stabil korunacak alıngan kayran yerine tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Akbaba ve Dereseki mahalleleri Etabı Natürel Sit Alanı da kesme korunacak kırılan alan kapsamına alındı.

Beykoz ilçesindeki Elmalı ve Örnekköy mahalleleri Etabı Katıksız Sit Alanı dahi kesme korunacak kırılan kayran olarak tescil ve zar edildi.

3 İLDE BAZI ALANLARDA KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 3565, 3562, 3561 cezire numaralı 10 ayrı parselin, Osmangazi Yer Projesi kapsamında Osmangazi Şehremaneti Başkanlığı marifetiyle acele kamulaştırılmasına değişmeyen verildi.

Yozgat-Sorgun Araplı Göleti İkmal Projesi’nin yapılması üzere Yeniyer/ Ahmetfakılı ve Çiğdemli/Duralidayılı mahallelerinde yer düz 101 ve 131 cezire numaralı 73 parselin Fehamet Akarsu İşleri Genel Müdürlüğü eliyle çabuk kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Denizli’nin Sarayköy ve Babadağ ilçelerinde, Bekirler, Kelleci, Mollaahmet, Yeniköy, Altıntepe ve Beylerbeyi mahallelerinde vadi düzlük 105 parselin, “154 kilovat Denizli RES-Denizli Batı TM Erke İletim Hattı Projesi” kapsamında, Türkiye Hayatiyet İletim NAN Genel Müdürlüğü marifetiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

ÇANAKKALE VE KONYA’DAKİ BAZI MAHALLELERE TOPLULAŞTIRMA KARARI

Çanakkale’nin Biga ilçesi, Bekirli Mahallesi’nde toprak toplulaştırması ve toprak içi geliştirme hizmetleri yapılmasına değişmeyen verildi.

Konya’nın Karatay ilçesine mecbur Kızören, İpekler, Obruk, Sürüç, Köseali, Yenice, Yavşankuyu ve Başgötüren mahallelerinde toprak toplulaştırması ve tarla içi ihya hizmetleri yapılması kararlaştırıldı.

Konya’nın Kadınhanı ilçesine sınırlı Örnekköy, Sarıkaya, Saçıkara ve Başkuyu mahallelerinde toprak toplulaştırması ve toprak içi ihya hizmetleri yapılmasına karar verildi.

Share: