Kilis’te aylak durumdaki araziler köylüye gelir getirici ongun türleriyle yeşeriyor

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, köylüye sağlık getirici antep fıstığı, badem, sumak, fıstık çamı kabil türlerle orman muttasıf süreduran durumdaki arazileri yeşillendiriyor.

Orman İşletme Müdürlüğünce dağlık alanlardaki etkisiz araziler işlenerek güzeşte yıl 1230 dekar alana köylülere dirimsel getirici direk dikildi.

Fidanlar yetiştiğinde köylülere teslim edilecek bu alanlar, dolay halkına gelir kapısı olacak.

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Yerey Koruma Şefi Mehmet Demirsoy, AA muhabirine, köylerde birçok farklı uygulamalarının olduğunu söyledi.

Köy halkını kalkındırmak üzere bir nice sağlık getirici soy amut diktiklerini belirten Demirsoy, “Köyün, yörenin arazi yapısına göre karye halkını kalkındırmak amacıyla birçok değişik zümre diktik. şam fıstığı, badem, sumak, çam fıstığı üzere türlerle karye halkını hem kalkındırmak hem üstelik boş mevcut orman arazilerini vasıflandırarak türlü projeler uyguluyoruz. Güzeşte sene 1230 dekar alanda bu kabil icraat yapıldı. Bu yıl kısaca 5 bin dekar alanda muhtelif çalışmalar yapılacak.” diye niteleyerek konuştu.

Yöre halkına gelir kapısı olacak

Işsiz arazileri değerlendirdiklerini dile getiren Demirsoy, şunları kaydetti:

“Orman muttasıf ve işlemeye ergonomik durumda olan bütün orman arazilerini değerlendiriyoruz. Etkisiz durumda kâin bu arazinin toprak işlemesi yapılarak 160 dekarlık alana 5 bin 500 antep fıstığı, 15 bin badem, 5 bin fıstık çamı dikildi. İlerleyen zamanlarda buralar köylüye tasdik edilecek. antep fıstığı ekonomide çok kocaman bir paya ehil. Bu ağaçlardan de elde edilen gelirlerin bütünü da köylüler yoluyla kullanılacak. Bu kayran dahi köylülerin sağlık kapısı olacaktır.”

Share: