Gençlerin ısrarlarına dayanamayan Milli Defans Bakanı Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı

Nazır Akar, AK Öğür’nin Çanakkale Bilgisizlik Merkezi’ndeki, “İlk Oyum Erdoğan’a İlk Oyum DOĞRU Öğür”ye programına katıldı.
Gençlerle bir araya mevrut ve sorularını yanıtlayan Bakan Akar, salondakilerin “Reis’i açıklık” sloganlarının peşi sıra Reisicumhur Erdoğan’ı telefonla aradı. Akar ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, elan sonra gençlere hitap etti.

Programa katılan gençlere sevgilerini ileterek sözlerine başlayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Buluşmanın, Çanakkale için kullanılmamış bire bir dirilişe, uyanışa şalter olmasını diliyorum. Dönemimiz içinde, 20 yılda Çanakkale, SELIM Fırka iktidarı ile Topluluk İttifakı ile çokça çetin yatırımlara şahit oldu. Bunun dahi taç noktasındaki sunma büyük yatırımı 1915 Çanakkale Köprüsü olmuştur.

“2023’TE ŞU KÖPRÜYÜ ANLATSALAR YETER”

Bu köprü ile Avrupa, Asya birbirine çok elan ayrımlı ayrımsız şekilde bağlanmıştır. Feribotlarla orada yaşanan çileleri gayet iyi alim biri kendisine Çanakkaleli kardeşlerim, artık 2023’te hele yalnız şu köprüyü, İzmir yollarını anlatsalar kâfi. Zir yapısı ile üst yapısı ile Çanakkale ‘yol medeniyettir’ diyenlerin yer yetişkin zenginliğidir.” Sözlerinin böylecene gençlere bire bir sefer daha selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Share: