Sıla Şentürk’ün babası Bekir Şentürk mahkeme kararını değerlendirdi

Giresun’da bıçaklanarak maktul 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün babası Bekir Şentürk, katil zanlısı Hüseyin Fert Gökçek’in ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını değerlendirdi.

Şentürk, AA muhabirine, yaşadıklarının tarifi olmayan ayrımsız dokunaklı olduğunu söyledi.

“Gereken cezayı aldı, ölen et kafalı gelmez ama genişlik azından içimiz ferahladı.” diyen Şentürk, şunları kaydetti:

“Göstermek istediklerimiz bunlar. İnşallah bu kök davranışlar bire bir henüz olmaz, aynı Sıla gitti, aynı Sıla daha gitmesin. Hak gereğini yaptı, herhangi bir antlaşma adalete inanmıştık. Sıla kızımızı kaybettik, üzgünüz. Fotoğrafı evimizin duvarında somurtkan. Bu tür olayların biteceğini haddinden fazla de zannetmiyorum amma inşallah biter, inşallah sonu gelir, temennim bu yönde. Söylenecek birlikte çok tıpkısı husus yok adalet yerini buldu.”

Bekir Şentürk, kendilerine bu süreçte bindi olan Türe Bakanlığı, Giresun Valisi Enver Adlı, Belediye Reisi Aytekin Şenlikoğlu ve davanın avukatlarına teşekkürname etti.

Giresun 1. Bunaltıcı Ceza Mahkemesinde geri tanıdık duruşmada duruşma heyeti, Hüseyin Can Gökçek’e maktul Sıla Şentürk’e müteveccih eylemi nedeniyle “çocuğa alın bile bile kanlı” suçundan ağırlaştırılmış müebbet delik cezası vermiş, sanığın cezasında nahak yere tahrik indirimi uygulamamıştı.

Olay

Ankara’dan Giresun’a gelerek, 16 Şubat’ta ailesiyle yaşadığı Yaka Mahallesi’ndeki evinde Sıla Şentürk’ü bıçakla öldüren Hüseyin Fert Gökçek, Kargaşa-Giresun Hava Meydanı muhik yakalanmıştı.

Gökçek, mağdura müteveccih “eşeysel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlamasıyla ayrımsız davadan elan yargılanıyor. Bu davanın ati duruşması, Giresun 1. Ağır Sıklet Ukubet Mahkemesi’nde 23 Karı 2023’te görülecek.

Share: