Dev uygulayım bilimi şirketleri işe alımları durdurdu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji sektöründeki büyümenin yavaşlaması, işten çıkarmalara ve işe gelgel kararlarının baştan gözden geçirilmesine illet oluyor. Dünyanın dev teknoloji şirketleri kemer şet politikası yürütmekte azimli gözüküyor. Bu izleme doğrultusunda oldukça çabuk debi eden şirketler beyninde Sermaye ve Uber geliyor. İki şirkette birlikte işe gelgel süreçleri yavaşladı. Twitter ve Coinbase aksiyon ilanlarını köylü çekti. Kâh şirketlerde ise hacimli işten çıkarmalar büyük sayılara kazanmış durumda.

Engelsiz tavır sayısı tam

Kariyer sitesi Indeed.com’un raporuna göre, ESIR’birlikte yazılımcılar üzere açılan gelişim ilanları, pandemi öncesine balya mevrut 2020 yılı başlarına nazaran yüzdelik 120’nin üzerinde artmış durumda. Tıpkı başka kariyer sitesi ZipRecruiter’a göre ise teknoloji sektöründeki zahir pozisyonlar ehliyetli seviyede ve herhangi bir tembel üzere 1,6 gereksiz mevki bulunuyor.

ZipRecruiter’a bakarak, teknoloji sektöründeki hisse senedi ilanlarının yüzdelik 36’sı alarga çalışma imkanı sunuyor. Bu oranın 2019 yılında yüzde 12 seviyelerinde olduğu belirtiliyor. ZipRecruiter Mebde Ekonomisti Sinem Buber, gelişim arayanların sayısının haddinden fazla üstünde iş imkanı olduğunu söylüyor. Buber, teknoloji şirketlerinin hisse senedi arayanların taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor.

Personel alımını yeryüzü çığlık şekilde yıpratıcı şirketler beyninde ürün ve hizmetlerine yönelik pandemi kaynaklı temenni artışı dallı güllü teknoloji şirketleri düzlük alıyor.

Soylu Erki iniş mü, beribenzer tıpkı sapma mı?

Personel alımını sunma incitici şekilde azaltan şirketler beyninde ise nişane ve hizmetlerine yönelik pandemi kaynaklı istek artışı ruhlu uygulayım bilimi şirketleri yer alıyor. Financial Times’tan Dave Lee’nin haberine göre, bunlar beyninde Robinhood, Peloton, Netflix ve Cameo bulunuyor. Sermaye, Uber, Snap, Instacart ve Lyft da işe gelgel süreçlerini yavaşlatacaklarını açıklamış durumda. İşten çıkarmaların altında acun ekonomisinin içre bulunduğu elem durumun dahi etkisi bulunuyor. ABD’li vukuf araştırma şirketi Pitchbook Analisti Kyle Stanford, çokça çok müphemlik olduğunu ve bilcümle bir soylu erki dağılış mü yaşanacağının yoksa bu sürecin antlaşma çizelgesinde hasis tıpkısı sapma mı olacağının galiba olmadığının altını çiziyor.

Bir gecede büyümeden gerçekçi büyümeye

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, işten çıkarmaları inceleyici tıpkısı web sitesi olan Layoffs.fyi, uygulayım bilimi sektöründe yaşanan işten tarh dalgasının daha pandeminin evvel günlerinde görülen rakamlara ulaşmadığını belirtiyor. Tekrar üstelik bu rakamın Mayıs ayında 17 bini bulmuş olması bedbinleşmek amacıyla akilane tıpkısı sebep olarak kabul ediliyor. Bu rakamlar, uygulayım bilimi şirketlerinin Elon Musk’ın ekonominin geleceğiyle ilişik kötümser öngörüsünü paylaştığını gösteriyor.

Pitchbook Analisti Kyle Stanford ise bu sürecin teknoloji şirketlerine tıpkısı öğüt niteliği taşıdığı görüşünde. Stanford, dünyanın dev teknoloji şirketlerinin tahaccüm stratejilerinin “Ne olursa olsun büyüme”den “Gerçekçi ve sürdürülebilir tahaccüm”ye evrilmesinin olumlu ayrımsız evolüsyon olduğunu belirtiyor.

Teknoloji şirketleri bilançolarını açıkladı

 

BENDE’li uygulayım bilimi şirketleri gelirlerini artırdı

 

Balaban uygulayım bilimi şirketleri çıktı daha fazla kazanç ödeyecek

 

Share: