Otoyolda elim kaymakamlık, tır cebin şeride geçti: 1 ölü, 1 çorlu

– Otoyolda feci kaymakamlık, tır karşı şeride geçti: 1 ölü, 1 yaralı

5 aracın karıştığı zincirleme kazada kontekst savaş alanına döndü

Kazanın şokunu atlatamayan çoban o anları anlattı

SAKARYA – Rum Otoyolu Sakarya geçişinde kontrolden çıkarak bariyerleri aşan ve alın şeride güzeşte tır ortalığı savaş alanına çevirdi. Hep 5 aracın karıştığı müteselsil trafik kazasında 1 güç hayatını kaybederken, 1 birey üstelik yaralandı.

Kaymakamlık, Rum Otoyolu Kocaeli – Sakarya sınırı Sapanca ilçesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, İstanbul istikametinde ilerlemekte olan K.B. idaresindeki 27 DB 224 plakalı tır kontrolden imdi. Bariyerleri aşarak cebin şeride güzeşte tır, Ankara yönünde davranış halinde olan Semavi Ayyıldız idaresindeki 34 ESM 222 plakalı otomobile çarptı. Kenan Karaduman idaresindeki 34 ZZ 6169 plakalı araba, H.Ç. idaresindeki 34 ETZ 333 plakalı makine, 34 COH 127 plakalı otomobil ve plakası henüz öğrenilemeyen tıpkı makine daha kazaya karıştı. 1’i tır, 4’ü makine kalkışmak üzere mecmu 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ufuk adeta kavga alanına döndü.

Konunun bilgi verilmesi konusunda Kocaeli ve Sakarya’dan bölgeye haddinden fazla sayıda itfaiye aracı, polis ve sağlık ekibi irsal edildi. Fenomen adına ulaşan ekiplerce yapılan kontrollerde, 34 ESM 222 plakalı araba içerisinde sıkışan güdücü Semavi Ayyıldız’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan 1 birey hastaneye kaldırıldı. Ankara istikametinde ilçe sebebi ile yaklaşık 1 saattir sadık olan muvasala ise yegâne şeritten verilmeye başlanıldı.

Kaymakamlık anını anlattı

Karıştığı kazanın şokunu üzerinden atamayan güdücü Kenan Karaduman, “Çabucak uğraş alanına döndü. Kendimi kurtarabilmek üzere hamle yaptım. Tırın bizim istikametimize geçtiğini göremedim. Önümdeki otomobili ayırt ettim, engel önüme geldi ve temas öz orada bitti. Tır karşı şeritten geliyordu” dedi. Görüngü ile ilişkin tetkik başlatıldı.

Share: