Geleceğin şampiyonları spor malzemelerine kavuştu

Sportif Kabiliyet Taraması ve Spora Manipülasyon Projesi çerçevesinde Denizli’dahi yapılan taramalarda kalburüstü olup branşlara yönlendirilen 446 öğrenciye Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri yapılan törenle dağıtıldı.

Cahillik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı ortada yapılan protokolle hayata geçirilen, Türk Spor tarihinin sunma nazik madun çatı projesi olarak görülen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programında çalışmalar devam ediyor. 2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde başlayan Sportif Kabiliyet Taraması çalışmalarında mecmu yurtta beş 3. Derslik öğrencileri taramalardan geçmişti. Denizli’birlikte yer geneli ve parçalanmamış ilçelerde bilirkişi antrenörler eşliğinde gerçekleşen taramalarda bugüne kadar 28 bin 518 öğrencinin taramalardan geçtiği bildirildi. Kabile-kilo, elastikiyet, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık tamamı atma, çeviklik-çeviklik ve 20 mt hız koşusu kadar alanlarda elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgelik İşlem Başkanlığı haber tabanına kaydedildi. Çaplı olduğu belirleme edilen bin 34 mektepli ikinci girişim olan terbiye aşamasına geçti.

446 sporcu amacıyla spor malzemeleri dağıtıldı

2017-2018 yılları arasında çaplı oldukları belirleme edilen ve yatkın olduğu spor branşlarına yönlendirilen 446 öğrenciye Toyluk ve Spor Bakanlığı marifetiyle spor malzemeleri gönderildi. 20 Sülale Cuma akşamı Pamukkale Yurdu Içtimai Tesisleri Konferans Salonunda yapılan programla bu malzemelerin dağıtımı gerçekleşti. Programa Pamukkale Kaymakamı Garaz Keder, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Ay-meydanda formayı gelecekte siz taşıyacaksınız”

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Manipülasyon Projesiyle; çaplı çocukları erken yaşta keşfedip akıllıca spor branşlarına yönlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, sporculardan hem derslerinde, hem üstelik spor hayatlarında çok çalışıp, ülkemizi her alanda kalburüstü aynı şekilde dubara edecek seviyeye gelmelerini diledi. Sonuç yıllarda spora verilen destekler ve yapılan çağdaş tesislerle gelişigüzel, 2022 yılında uluslararası alanda Milli sporcuların 3711 madalya kazandığını hatırlatan İlman, yetenek taramalarında seçilen gençlerin bu ülkenin geleceği, ay-çıplak formanın gelecekte birer sahipleri olduğunu sözlerine ekledi.

“Çocuklarımızın bahtları engelsiz olsun”

Konuşmasında projenin önemine değinen Pamukkale Kaymakamı Amaç Bulut, ilkokul 3. Sınıftan itibaren meri projeyle akıllıcasına ve düzenlenen hamlelerin ülkemize sportif başarıları dahi birlikte getireceğini söyledi. “Sporcuların yolları ve bahtları zahir olsun” diyen Bulut, arsıulusal şampiyonalarda İstiklal Marşını söyletmenin bu salondaki çocuklarımıza nasip olmasını diledi. – DENİZLİ

Share: