Yozgat’ta kütüphanesiz okul kalmadı

Yozgat’ta kütüphanesiz meslek kalmadı

YOZGAT Milli Yetişek Bakanlığının okullar arası imkan farklılıklarını budamak için başlattığı “Kütüphanesiz Meslek Kalmayacak” projesi doğrultusunda Yozgat genelinde 93 katalog daha açılarak hep 302 kütüphaneye ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde planlı ve 26 Ilk Teşrin 2021 tarihinde Milli Eğitim Bilimi Bakanlığınca başlatılan “Kütüphanesiz Meslek Kalmayacak” projesi doğrultusunda Yozgat’ta kütüphanesi olmayan 93 okula yeni katalog yapıldı. Bu benzer ile okullar ve halk eğitim bilimi merkezleriyle gelişigüzel devlet genelinde 302 kütüphaneye ulaşılarak kütüphanesiz meslek kalmadı. Gayrı taraftan kent genelinde Yozgat Valiliği koordinesinde İl Milli Yetişek Müdürlüğünce başlatılan “Kitaplara Ayn Değsin” projesi ile birlikte 408 bin 367 mektup toplanarak okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi sağlandı. Proje öncesi memleket genelinde 95 bin 986 olan mektup sayısı 504 bin 353’e yükseldi.

“Proje ile 93 kitabevi kazandırıldı”

Proje doğrultusunda Yozgat Cumhuriyet Altını Ortaokulu’na kurulan Martir Nuri Tanışman Kütüphanesi’nde öğrencilerle aynı araya mevrut İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Yusuf Kalem Erbabı, diyar genelinde kütüphanesiz okul kalmadığını söyledi. Yazıcı,

“Milli Yetişek Bakanlığımız marifetiyle ülkemiz genelinde düzenlenen ‘Kütüphanesiz Okul kalmayacak’ projesi doğrultusunda ilimizde kütüphanesi sıfır 93 lime okulumuza bakanlığımız marifetiyle gönderilen ödenekle kütüphane kurulumu yapıldı. Bunlar içerisinde 14 kesim kafasız transformasyon kütüphanesi yapıldı. İlimizde halk eğitim merkezleri birlikte dahil 302 binamız var bu binaların tamamında birlikte kitabevi kurulmuş vaziyette. Bundan sonraki süreçte birlikte eksiksiz kütüphanelerimizin zenginleştirilmesi amacıyla çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

“Betik sayımız 504 bin 353’e ulaştı”

Proje ile ülke genelindeki betik sayısının de artığını nâkil Yazıcı, “Bu projemizin amacı çocuklarımızın kitaplarla henüz çok hemhal olması hem akademik hem dahi birey gelişimlerine yardım sağlaması amaçlanmıştır. Tekrar bire bir şekilde kampanya çerçevesinde başlangıçta ilimiz genelindeki kütüphanelerde 95 bin kitabımız varken ‘Kitaplara Ayn Değsin’ ismi ile başlattığımız betik cem kampanyasıyla 408 bin 367 kitap toplanmıştır. Bu sayı ile gelişigüzel toplam pusula sayımız 504 bin 353’e ulaşmıştır. Yine bakanlığımız yoluyla gönderilen ödeneklerle okullarımızda kütüphanelerin zenginleştirilmesi için vacip mektup alımlarını yapıp okullarımıza teyit ettik. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Kütüphanede işlemek çok yarayışlı oluyor”

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Ali Şahingöz, kütüphanelerden gerektiği büyüklüğünde faydalandıkları söyleyerek, ” Kütüphanenin bize haddinden fazla faydası var. Buraya gelip öğüt çalışabiliyoruz, betik okuyabiliyoruz ayrıca burada internet erişimi olduğu üzere ondan bile faydalanabiliyoruz. Kütüphanede gitmek bize çokça yarayışlı oluyor. Hele bu sene LGS’ye girecek arkadaşlarım üzere çok faydası var.” İfadelerine yer verdi.

“Dersten arta artan zamanımı kütüphanede geçiriyorum”

Öğrencilerden Öpücük Yanıker birlikte, “Mektup idrak etmek amacıyla kütüphaneden faydalanabiliyoruz. Bilgisayarlardan ödevlerimizi beklemek ve öğüt çalışmak üzere kütüphaneye geliyoruz. Sınavla ilişik Eba Tv’den yararlanıyoruz. Anlamadığım konuları buradan dinliyorum. Burada kaynaklarımız var onlardan yararlanıyoruz. Dersten arta kalan zamanımı kütüphanede geçiriyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Share: