Sivas’ta Gazi köyü halkından siyasilere “Z yokuşu” tepkisi: Misil düzeltilmezse fikir kullanmayacağız

Sivas merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Gazi köyünün girişinde kâin yalçın viraj köylüyü canından bezdirdi. İsmini şeklinden düz “Z yokuşu” yaşanan avarız ve farklı problemler nedeniyle adeta sürücülerin kabusu oldu. Denge taşımacılığı işleyen kamyonlar ve mufassal vesait bu yola örtmek istemiyor, giren araçlar ise virajda kalıyor. Biberli ve sarp virajlar kış aylarında ise kullanılmaz ağıl geliyor.

“SEÇİMLER BİTTİKTEN BILAHARE VERİLEN SÖZLER UNUTULUYOR”

Karye sakinleri yolun güzergahının değiştirilip virajlardan sıyrılmak istiyor. Politik partililerin yemeden içmeden seçme arifesinde köylerini hatırladıklarını tamlayan karye sakinleri, seçme gelen politik partilinin yolun düzeltilmesi üzere bayram verdiğini fakat intihap bittikten sonradan verilen sözlerin unutulduğunu söyledi. Bunun üstüne köylüler ortak karar alarak sunulan sözlerin hesabına getirilmediği sürece seçimlerde düşünce kullanmayacaklarını açıkladılar.

“HİÇ KİMSENİN REY KULLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Karye sakinlerinden Ahmet Yiğit, kat yapılana büyüklüğünde kimsenin rey kullanmasına müsaade vermeyeceklerini söyleyerek, “Bu köyün zevalsiz çilesi olan Z yahut ahiret yolculuğu yokuşu denen bir sorti var. Burada şehirden mevrut inşaat kamyonları bu yokuşun başına geldiği antlaşma aşağıya düşkünlük şansları bulunmayan. Gelen âdem malzemesi ile dümbelek dönüyor. Hem ansız kıygın oluyor hem bile mevrut malzemeciler kıygın oluyor. Bu yolun az buçuk elan aşağısında sola akıllıca tıpkı virajımız var. Ora dört ilkokul metre süfli alınırsa tığ bu ahiret yolculuğu yokuşundan kurtulacağız. Hem da yolun adını aklık yol namına kullanacağız. Köylüler ile tıpkı karar aldık. Değme intihap zamanı bilcümle siyasal partiler köyümüze gelip ‘Var mı tıpkısı isteğiniz’ diye soruyorlar. Köylüler bu yolu gündeme getirince hepsi hezel veriyor amma seçim bitti mi seçkin özdek bitiyor. Bu seçimde hangi parti olursa olsun tek partinin köyümüzde konuşmasına cevaz etmeyeceğiz. Hiç kimsenin fikir kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

“BU KERE DÜZELTİLMEZSE HİÇBİR İSYASİ PARTİ KÖYÜMÜZE GELMESİN”

Fehamet Ateş, öğrencilerin kış aylarında taşımalı eğitim olduğu üzere bu yolu kısaltmak zorunda olduğunu belirterek, “Bu yoldan çokça sıkıntımız var. Köyümüze tehlikeli tonajlı vesait banko gelemiyor. Bire Bir ihtiyacımız olduğu devir ihtiyacımızı karşılamıyoruz. Okulda taşımalı yetişek sistemi var. Çocuklarımız kışın gidip gelirken zorlanıyor. Siyasal partiler 5 yılda bir köyümüzü hatırlayıp geliyorlar geldiklerinde karmakarışık alay veriyorlar. O söz birlikte verdikleri ile kalıyor. Şayet bu yolumuz bizim düzeltilmezse tek siyasal parti bizim köyümüze gelmesin” şeklinde konuştu.



Share: