Potada Cumhuriyet kupası heyecanı başladı

Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı tebrik kartı etkinlikleri çerçevesinde birleştirme edilen 9. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Altını Kupası 2 farklı kategoride, 15 değişik takımdan 200’ün üzerinde lisanslı sporcuyu parke üzerinde buluşturdu.

Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 99. sene dönümü tebrik kartı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gaziantep İl Milli Yetişek Müdürlüğü iş birliğiyle birleştirme edilen 9. Anadan Görme Basketbol Cumhuriyet Altını Kupası, potada şekerli rekabete sahne oluyor. Erkekler ve kızlar kategorisinde 15 farklı takımın savaşım ettiği organizasyonda, 225 lisansı sporcu ayrımlı renklerdeki formaları terletiyor. Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde oynanan müsabakalar 2022-20023 Sezonu Meslek Sporlar Müsabakaları ve Kulüplerarası Kütle müsabakaları öncesinde takımlara kocaman bire bir hazırlık fırsatı sağlıyor. Türkiye Basket Federasyon Gaziantep İl Temsilciği yoluyla görevlendirilen hakemlerin düdük çaldığı müsabakalar öncesinde sporcu ve antrenörlere, mütebeddil kurallarla ilişik eğitimler veriliyor.

Dört dörtlük düzenleme

9. Geleneksel Basket Cumhuriyet Altını Kupası’nda A grubunda mücadele eden Ali Küncülü Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Basketbol Antrenörü Ömer Öztürk, Şehitkamil Belediyesinin basket özelinde spor alanında yürüttüğü çalışmaların çok altın olduğunu söyledi. Beden Eğitimi Öğretmeni Öztürk, parkeden galibiyetle ayrıldıkları evvel maçın peşi sıra yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Şehitkamil Şehremaneti Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve değerli himmet arkadaşlarına bu organizasyonu düzenledikleri için şahsım ve öğrencilerimiz adına istekle teşekkür ediyorum. Bir yandan küçümseme coşkusunu bize sportif ve içtimai etkinliklerle yaşatmaları bire bir başka yandan sporcu öğrencilerimizin yıllardır bu platformda müsabaka tecrübesi edinmeleri kıytırık çokça bulunmaz. Müsabaka standartları, tesiste fariza işleyen personelin güler yüzlü tavırları, işin içinde eğitim bilimi faaliyetlerinin dahi olmasıyla aşağı vahdaniyet benzeri kombinezon. Murahhas tamam okullarımıza başarılar diliyorum. Kazananın Türk sporu, çocuklarımız ve gençlerimiz olması en nazik temennim.” – GAZİANTEP

Share: