Cezada gelişigüzel indirim yapılmadı! Nuray’ı boğarak öldüren eski nişanlıya ağırlaştırılmış müebbet verildi

Nuray Demir(17), 18 Aile 2020’da annesinin kuzeni Birol K.’nin eşeysel istismarına maruz kaldığını tez etti. Bu olayla ilişkin anket devam ederken, Çipo, 18 Mart’ta bozuk nişanlısı Taner Bektaş (30) aracılığıyla otel odasında boğularak öldürüldü. Olay sonrası kaçan Bektaş, Yalova’de yakalanarak Antalya’ya getirildi.

“KENDİSİNE CİNSEL İSTİSMARDA MEVCUT BİROL’U ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ”

İfadesinde suçunu itiraf fail Bektaş, “Kendisi elan önce eşeysel istismarda mevcut Birol’u öldürmemi istedi, akseptans etmezsem evlenmeyeceğini söyledi. Bu şekilde benzeri evliliği akseptans edemeyeceğimi söyleyince boğazıma sarıldı. Ego da bir şekilde kendisinin boğazını sıkmaya başladım. Algın olduğu amacıyla bana direnemedi. Hareketsiz kalana büyüklüğünde sıkmaya devam ettim. Öldüğünü anlayınca otelden ayrılıp, Yalova’ya gittim” dedi. Adliyeye irsal edilen Taner Bektaş, çıkarıldığı gözetleyici hazar ceza hakimliğince tutuklandı.

HAKİM KARŞISINDA BAMBAŞKA ŞEYLER ANLATTI

‘Çocuğu kasten öldürme’ suçundan yargılanan Taner Bektaş, Antalya 1’inci Korkulu Ceza Mahkemesi’nde bilge karşısına artık. Sanık Bektaş, cezaevinden SEBGİS ile duruşmaya katılırken, Nuray Çipo’in teyzesi ve akrabalarının beraberinde, Ev ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları salonda amade bulundu. Duruşmada serencam savunmasını işleyen Taner Bektaş, “Maktulle buluştuktan sonraları otel odasında başta seçme molekül bol giderken başka erkeklerle mesajlaşmaları ve fotoğrafları nedeniyle ağız dalaşı daha çok. Entelekt öfkeyle bu olay meydana geldi. Pişmanım” dedi. Duruşmaya açıklık verilmesinin ardından Taner Bektaş’a, ağırlaştırılmış sermaye boyu hapis cezası verildi. Cezada indirim uygulanmadı.

“NAZIR TEŞKİL EDECEK BİR YARGILAMA”

Mahkeme sonrasında şikayetçi avukatları Emniyetli Alper Tunga Torun ile Emrah Aşırı, Nuray Demir’in ailesiyle alay malay açıklama yaptı. Sav sürecini ve sonucunu değerlendiren Emrah Sivri, “Sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapishane cezası verildi ve seçme tenzilat yapılmadı. Bu anlık eş davalar açısından misal oluşum edecek benzeri enstantane oldu” dedi.

“KARARDAN MUTLUYUZ”

Nuray Çıpa’in teyzesi Nurlu Çevik, “Sonuçtan haddinden fazla mutluyuz. Çocuğumuzu mankafa getirmeyecek ama yeryüzü azından o şahsın dahi ağırlaştırılmış müebbetle içeride olduğunu vâkıf olmak bizi aynı nebze olsun rahatlatacak. Hakeza alçak cezalar olduğu sürece inşallah bu kadın cinayetlerinin azalacağını düşünüyorum. Karardan mutluyuz” diye niteleyerek konuştu.

ANNESİ RUHSAL ÇÖKÜNTÜ YAŞIYOR

Nuray’ın ölümünün peşi sıra annesinin yumruk zamanlar geçirdiğini aktaran Işıklı Acara, “Annenin keyif durumu ciddiyetini koruyor. Psikoloji yerine inhitat içerisinde. Psikolojik tedavi alıyor ama yeterli değil. Ana kararı elan öğrenmedi. Birazdan arayacağım. Biraz olsun o üstelik rahatlayacak. Eminim telefonun başında bekliyordur. Şu an hastanede. Olayın sunu başından beri yanımızda olan herkese çokça teşekkür ediyorum” dedi.

Share: