Vekil Aristokrat: “Terörle mücadelemiz, yıldırı örgütünün destekçilerini üstelik erinçsiz etmektedir”

Nazır Soylu: “Terörle mücadelemiz, terör örgütünün destekçilerini da erinçsiz etmektedir”

” Yunanistan’ın göçte uyguladığı şiddete meze söyleyemeyenler, zat ordularına atılmış iftiraya üstelik sessiz kalacaklardır”

MUĞLA – Muğla’nın Fethiye ilçesinde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Denetim Kurulu Başkanlığı 2022 Yılı İnceleme ve Istimara Toplantısı’nda mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne atık iftiraya sert imdi. Icra Vekili Soylu iftiraya, “Terörle mücadelemiz yıldırı örgütünün destekçilerini da rahatsız etmektedir. Yunanistan’ın göçte uyguladığı şiddete hezel söyleyemeyenler, kendi ordularına atılmış iftiraya dahi ağızsız kalacaklardır” sözleriyle karşılık verdi.

Fethiye’deki benzeri otelde planlı İçişleri Bakanlığı Mülkiye Denetleme Kurulu Başkanlığı 2022 Yılı İnceleme ve Değerlendirme toplantısına, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Mülkiye Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Akış, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve mülkiye müfettişleri katıldı.

Toplantıda tekel dışı bırakılan patlayıcı maddelerin üretimi, ithali, taşınması, saklanması, depolanması, satışı, kullanılması, namevcut edilmesi ve denetlenmesi konusunda planlı amal değerlendirildi.

“Terörle savaş terör örgütünün destekçilerini de huzursuz etmektedir”

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat toplantıda yaptığı konuşmada ” Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Türk tarihiyle bedel ayrımsız yaşı ve köklü aynı geleneği var. Bazıları sürekli bu kurumlara bühtan atar. Yıllardır bunu yaparlar ama yaftaları tıpkı kalem bu kurumlara tutmaz. Zira yalandırlar. Çünkü bahsettiğim kanı ve güzel anane onların bühtan ettikleri suçların işlenmesini önler. İşte en son Türk Tabipler Birliği’nin başkanı henüz geçmiş akşam ezanı bir göstergeç aynı kanalında Türk devletine, Türk Silahlı Kuvvetlerine tıpkı bühtan attı. Bu alçakça iftirayı atıp PKK’nın propagandasını yapmaya yeltendi. Bu bühtan sahibinin yaptığı PKK’ya yıldırı örgütüne tıpkı himaye sağlamaktır. ve bunu ilk defa birlikte yapıyor değil. Bunu defaatle ortaya koydular. Çünkü terörle mücadelemiz çabucak yıldırı örgütlerini değil, terör örgütlerinin destekçilerini bile erinçsiz etmektedir. Avrupa ve Amerika gücü yetmeyince işler çocuklarını devreye sokmaktadır. Yunanistan’a göçte uyguladığı gayret üzerine yegâne söz söyleyemeyenler. Yunanistan’ın ortaya koyduğu güç ve sonucu yerine ölümler üstüne, cinayetler üzerine tıpkısı tek hezel söyleyemeyenler batının üzüleceğini hissedenler, onların üzülmesine kıyamayanlar, elbette kişi ordularına yapılan iftiraya de ağızsız kalacaklardır. Bütün beraber bile tanık olacağız. Bu dahi onların sınavıdır” dedi.

“Mülkiye Denet Kurulumuz ciddi benzeri külfet yüklenmiştir”

Bakan Aristokrat konuşmasının devamında, “Manşet birimlerimiz, ordumuz bu ülkenin bayrağını, toprağını, özgürlüğünü korur amma sizlerin omuzlarında bile bu devletin geleneğini, bu tarihi aklını, karakteri himaye yükümlülüğü vardır. ve sizler, sizden öncekiler, bugüne büyüklüğünde direşme ettiniz. Defa yerini tecezzi etmediniz. FETÖ gibi çıyanlık çetelerine rağmen vasilik akıllarına karşın ayrılma etmediniz. ve bu devleti ifade etmek bap tıpkı otağ devleti haline ifham etmek isteyenlere müsaade etmediniz. 15 Temmuz süreçlerinde bu heybet geleneğini FETÖ’nün saldırısına maruz kalmışken Mülkiye Teftiş Kurulumuz sakil aynı ağırbaşlılık yüklenmiştir. FETÖ’yle savaş kapsamında İçişleri Bakanlığı ve tutkun kuruluşlardaki 473 soruşturma sonucunda 27 bin 166 personel için planlı 1993 raporda mülkiye müfettişlerimizin imzası vardır. Ağırlık tıpkısı dönemdi. Fedakarlık mucip aynı dönemdi. ve bu hava bu fedakarlığı gerçekten namına getirmiştir. Cenabıhak sizlerden razı olsun. Sizlerin herhangi bir birine biricik biricik teşekkür gitmek istiyorum. Evinsiz el altında 177 müfettişimiz var. Bu kurumun sayısının arttırılması gösterişsiz değil. Tıpkı mülkiyenin yetişmesi meslekte pişmesi, devir ve say isteyen aynı meseledir” diyerek konuştu.

“271 denet gerçekleştirdik”

Icra Vekili Aristokrat 2022 yılında gerçekleştirilen teftişlerle ilişik olarak, “Çabucak bu sene yani 2022 yılında valilikler kaymakamlıklar, iklim, ilçe itimat müdürlükleri, polis güçleri moral eğitim bilimi merkezi müdürlükleri 51 memleket, ilçe jandarma komutanlıkları, özlük müdürlükleri, sivil toplumla münasebat, barhana idaresi, kıran ve acil durum müdürlükleri ve gayrı birimler olmak amacıyla bütün 271 teftişi 56 mülkiye müfettişimiz marifetiyle gerçekleştirildi. ve bu teftişler sonucunda bütün 273 nüsha rapor düzenlendi. Bu doğrusu ölçüm edilecek, hakikaten ortaya konulacak bire bir süreçtir. Şunu üstelik anlatım etmem geçişsiz. Takat Sınırı değme güzeşte dönem artmaktadır. Devlet aksiyon yapar. Yazmak zorundadır. Devletin işi hakim kalmamalıdır. Vatandaşımız hizmetkarlığında ululuk bu işlerini devam ettirmelidir” dedi.

“Kendimizi yenilemek zorundayız”

“2019 yılında başladığımız manşet gözaltı komisyonu var” diye niteleyerek sözlerine bitmeme fail Bakan Soylu, “Mülkiye Teftiş Heyeti’nun sekreterliğini yürüttüğü manşet gözetim komisyonunun faaliyete geçmesiyle birlikte kolluk personeli hakkındaki şikayetler vasıta altına alınmaya ve izlenmeye başlanmıştır. Bu kapsamda merkezi anahtar sistemine tahminî 196 bin kolluk personeli üzerine 146 bin müracaat kaydı işlenmiş. Vekâlet birimlerimizin özellikle stratejik planlarımıza mevzuata makul çalışmalarını icat etmek üzere personel intiharından uyuşturucuyla mücadeleye, kadına müteveccih şiddetten otoyollarda yordam kontrolüne kadar kavi çokça konuda inceleme ve araştırma çalışmaları yürütülmüştür. Kamuya örtüsüz alanlarda kamera sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve izlenmesi ile ilgili icraat ve mesail mahalli dümen birimlerinin kurdukları şirketlerin denetiminin burada fariza fail personelin türel sorumlulukları tayin süreçlerinde karşılaşılan sorunlar, inhisar dışı bırakılan patlayıcı maddelerin üretimi, ithal satışı üzere stabil çokça farklı konularda arkadaşlarımız tıpkı müzakere ve yorum ortaya koymaktadır. Dünyada az daha gelişigüzel saniye eskimemiş aynı evolüsyon var. O Hâlde bizlerin birlikte idare noktasındaki insanlar kendisine sonsuz kendimizi revize etmek zorundayız. Çünkü günümüzün teftiş mantığı hoppadak bulunan ayrımsız kanunu uyulup uyulmadığını denetlemekle sadık değil. Sizlerden beklentimiz, örneklerini anlattığım kadar yol göstericidir. Yani kullanılmamış tıpkısı gelişme karşısında kurumların mevzuat çıkana kadar hangi yapacağını bilmez halde bırakmamaktır. Dünyayı strateji etmeniz gelişmeleri takip etmeliyiz. Strateji etmelisiniz. Bize lacerem yansıyacağını değerlendirip ilaç alınması gereken yerde uyarı yapılmalı. Rota çizilmesi gereken yerde rota çizmeliyiz. Rastgele antlaşma söylediğimiz aynı şey var. Bizim teftiş ve teftiş mantığımız cezalandırma odaklı değildir. Trafikte bile bunu yaptık. Vakit Kaybetmeden ceza değil, kimi vakit sürücüleri durdurup alelhusus ayrıntılı yolda dikkat dağınıklığının önünü almaya çalıştık. Sizler da bunu yapacaksınız, yapmaya bitmeme edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Mülkiye Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Akın, kurumun görevlerinden bahsettiği konuşmasında, “Kurulumuzun görev alanı, özge nezaret teftiş kurumlarına göre oldukça geniştir. Mümasil evvelce Kafile İdaresi, AFAD başkanı ve iri teşkilatların bakanlığımız bünyesine katılması ve kolluk gözaltı komisyonunun faaliyete geçmesinin yanında bakanlığımızın görev ve hizmetlerindeki genişlemeyle alay malay gelişim yoğunluğu bile artmıştır. Desteklerinizle serencam dönemde yapılan adımlarla denetmen sayımız az çok arttırılmış ve müfettişlerimize zinde mücahede mekanları hazırlanmıştır.Mevki müfettişleri yırtıkça çırak ilişkisi içerisinde yetiştirilmektedirler. Mutluluk müfettişi imla tekniğini iş ve soruşturmalarda elbette amal içerisinde bulunulması gerektiğini, ifham ve çizgi alışkanlıklarını birlikte yetiştiği müfettişten alır. Dirayetli çırak ilişkisi, müfettişin iz hayatı boyunca devam kadir. Herhangi Bir yıl düzenlediğimiz mesleki toplantıların bize sağladığı arz nazik fayda anadan görme değerlerimiz amacıyla birlikte kaynaşmayı sağlamanın birlikte, yıpranmamış gelişmelerin ortaya sâdır kullanılmamış nitelik ve olayların İncelenmesi ve enformasyon edilmesidir. Bu mesleksel toplantımızda de kamuya zahir alanlarda azrail sistemlerinin kurulması, mahalli hile birimlerinin kurmuş olduğu şirketler tekel dışı bırakılan patlayıcı maddeler üstüne yürütülen aksiyon ve işler Mülkiye Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nin uygulanması ve yönerge hazırlıkları emek konuları olarak belirlenmiştir. Seminer programımız dahilinde bu konular hep birlikte meşveret edilmekte ve değerlendirilmektedir. Sahiplik oturmuş bundan sonra üstelik görev alanıyla ait aktüel gelişmeleri ve değişiklikleri yakından izlem edecek ve buna bakarak kendisini yenilemeye ve geliştirmeye devam edecektir” dedi.

Muğla Valisi Orhan Semiz ise “Muğlamızda eğitimden sağlığa, tarımdan güvenliğe, kültürden turizme kadar seçkin alanda yaptığımız çalışmalara Muğla Valiliği Yatırım İzleme Eş Güdüm Başkanlığına, valiliğimize şişman destekler verdiniz. Hele şuna aksan fayrap etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Tarım Bakanlığımızla teşrikimesai içerisinde Muğla Valiliği Yatırım Eş Güdüm Başkanlığı marifetiyle Antalya, Burdur, Muğla, Denizli kesişme noktasında yaklaşık bin 400 dönümlük alanda Seydikemer Benzen Organize Uran bölgesinin bilcümle birlikte hayata geçiyoruz. Burada öncülüğü Muğla Valiliği Envestisman İzleme Koordinasyon Başkanlığı yapmaktadır. Muğla’mızda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle çok nazik değerlere ehil ayrımsız kent. Burada de yaklaşık 200’e mümasil kültürel düzlük, tarihi alan var. Bizde bu alanları et kafalı kazanıyoruz. Bu yapılan çalışmalarda belediyelerimizin projelerine bile destek oluyoruz.2014, 2015 ve sonrasında yaşanan tarihi süreçte, kurulumuzun mensupları FETÖ terör örgütü ve başka yıldırı örgütlerine karşı demokrasinin, milli iradenin, sivil iradenin yanı sıra durarak tarihi ayrımsız duruş sergilemişlerdir” diye niteleyerek konuştu.

Share: