Kılıçdaroğlu: Hiçbir ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız

CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, “Cenk değil sağlık istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Etiket üzerinden, akide üzerinden, dirim tarzı üzerinden siyasa yapmayacağız. Tek ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız” dedi.

CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, TBMM’üstelik partisinin ekip toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, gelişigüzel evde sağlık olması için savaş eden aynı tümen olduklarını belirterek, “Kavga değil sağlık istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız, akide üzerinden yöntem yapmayacağız, yaşam tarzı üzerinden yöntem yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Tek ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız” diye konuştu.

‘GEZİ’YE ESENLEME ÇEKMEK BOYNUMUN BORCUDUR’

Geçen mayısta İstanbul 13’üncü Dokunaklı Ceza Mahkemesince Seyahat davasında tutuklanan sanıkları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Gezi olayları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının haksızlık karşısında yükselttikleri tıpkı sestir ve bu curcunalı benzeri bayraktır ve bu sancak Türkiye Cumhuriyeti devletinin tıpkısı bayrağıdır. Milyonlarca gencin haykırdığı ayrımsız sözdür o. Yargılanıyorlar arkadaşlarımız. Ancak dışından geldiler bazıları. 13’üncü Ağır Ukubet Mahkemesi ayrımsız soru dahi sormadı. Duruşmaya geliyor insanlar, bilge aynı soru birlikte sormuyor. Bire Bir yegâne şahit dahi dinlemiyor. Bire Bir delil var mı, yok mu? Bunu dahi araştırmıyor. ‘Sizi hapse atacağım’ diyor. Vicdan sahibi olanların vicdanına devretme ediyorum bu soruşturmayı. Ama ahdimdir, ne olursa olsun, bedeli hangi kadar sakil olursa olsun bu ülkeye adaleti ya getireceğim evet getireceğim. Ortası namevcut bu konunun. 6 aydır içerdeler. Yegâne istifham sorulmadan, yegâne delil aranmadan 6 aydır insanları sine atıyorsunuz. Vera’yı babası ile buluşturacağım, ahdim var. Hoşur dahi bizim demokratlık tarihimizin azametli tıpkı sayfası olan Gezi’ye buradan selam uzatmak üstelik benim boynumun borcudur” ifadelerini kullandı.

‘HER FABRİKA BİR KALEDİR’

İktidarın, vatandaşın giderlerini karşılayacak fabrika yapmadığını belirten Kılıçdaroğlu, çiftçilere seslenerek, şunları kaydetti:

“Deminden hep çiftçilere söylüyorum, ‘gübreyi haricen alıyorum, pahalı’ diyorsun. Haricen geliyor. ‘Illet yapmıyorlar’ diyerek soru soracaksın. Basılmış fabrikasını özel sektör yapmıyor. Sen yap kardeşim. Sebep yapmıyorsun? Cumhuriyetin kuruluşunda şöyle ayrımsız slogan vardır; temas fabrika bir kaledir. Bakir tıpkı üretimevi yaptığın ant istihdam yaratıyorsun. Yeni tıpkısı üretimevi yaptığın ahit o fabrikanın ürettiği ürünleri elverişsiz dışına satabiliyorsun, yeni bire bir üretimlik yaptığın antlaşma elverişsiz dışından döviz geliyor.”

‘SİVAS’I SUNMA GEÇ 5 YILDA BÜYÜKŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ’

Ardından hafta sonu partisinin Sivas’ta düzenlediği ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na değinen Kılıçdaroğlu, Sivas’ın 1233 köyünün olduğunu ve Türkiye’da karye sayısı açısından bir numara olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Sivas, Tokat üzere kafile veren tıpkı şehir. İnsanlar balaban kentlerin varoşlarında gelişim arıyorlar. 22 ekol, 2020’nin Temmuz ayında yıkılmış. Deminden 2022 yılındayız, bibi ihalesi mamul değil. Sivaslı kardeşlerime söyledim. Milli Yetişek Bakanlığı’na birlikte boş davet yaptım. Demin Cumhuriyet Altını El Partisi grubundan Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’na yine davet yapıyorum. Bu 22 okulun arsalarını bize doğrulama edin, size ayrımsız yıl içerisinde okulu yapacağız. Rastgele husus tam olacak ve okulları Milli Eğitim Bakanlığı’na doğrulama edeceğiz; bu büyüklüğünde vazıh, bu kadar kemiksiz. Şunu da söyledim; Sivas Belediye Başkanlığı’nı verin, Sivas’ı bildirme geç 5 yıl içre Büyükşehir Şehremaneti Başkanlığı haline getireceğiz. Sunma geç 5 yıl içre” dedi.

‘HURAFELER İLE TARİH ÖĞRENİLMEZ’

Ardından SELIM Parti Ekip Başbuğ Vekili Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş Uluslararası 8’inci Pusula ve Firez Fuarı’nda yaptığı konuşmaya değinen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle bitmeme etti:

“Cumhuriyet Altını aynı zamanda aynı firez devrimidir, yeniden doğuştur. Halkın vakit kaybetmeden yüzdelik 10’unun okuma çeper bildiği tıpkısı kalıntı alındı. Ulus mekteplerinin peşi sıra köy enstitülerinin kurulmasının ana nedeni budur. İnsanlar okusunlar, öğrensinler diye. Deminden Firez Bakanlığı yapmış, AK Fırka’de Kadro Başbuğ Vekilliği özne biri olan Çevrimli Ünal kalkıyor, ayrımsız açıklama yapıyor. Tarih bilmiyorlar, hurafeler ile devir öğrenilmez arkadaşlar. Gerçeklerle öğrenilir. Sen tek Karacaoğlan dinlemedin mi kardeşim? Arı Sili bir Düpedüz var. 17’nci, 18’inci yüzyılda bu insanlar arı sili tıpkı Türki ile ne yazdılar ne söyledilerse bugün hepimiz biliyoruz. Yunus Emre, ‘İlim detay bilmektir, ayrıntı kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen hanice okumaktır’ diyor. Daha hangi desin Yunus. Sen Yunus’u birlikte bilmiyorsun.”

‘KORKMA ERDOĞAN, EGO KAYIRICI YEMEM’

İktidara geldikleri takdirde çok fena hâlde aynı Türkiye mensur edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın “Zorla yetiyorsa, yüreğin varsa, zat bağımsız milletvekili iraden ile debi edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza; birikimlerimizi, vizyonlarımızı, programlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım” sözlerine de yanıt vererek, “Erdoğan; herhangi bir yerde, her ortamda, bilgelik ise vukuf, basiret ise seziş, devir ise çağ ne istiyorsan çık karşıma degaje seninle konuşalım. Korku Erdoğan, ben âdem yemem” dedi.

Share: