“Anafor” operasyonu kapsamında Erzurum’da yakalanan 7 şüpheliden 3’ü tutuklandı

Güvenlik Umumi Müdürlüğü Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Savaş (ÇIFTLIK) Başkanlığı koordinasyonunda 50 ilde, kalifiye ayyarlık ve finansal yanlışlık gruplarına yönelik başlatılan “Anafor” ünlü işler kapsamında Erzurum’da gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

İl Itimat Müdürlüğü ÇIFTLIK Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 3 dolaşma geçmiş tefecilik suçuna müteveccih yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar Cüneyt A, Saraka A, Mehmet A, Yasin S, Mehmet Tehlikesiz B, Mustafa A. ve Pınar K, güvenlik önlemleri altında Erzurum Türe Sarayı’na gönderme edildi.

Şüphelilerden Mehmet Sakıncasız B. savcılıktaki ifadesinin peşi sıra başıboş bırakıldı.

Diğer zanlılardan Cüneyt A, Alay A. ve Yasin S. sevk edildikleri adli makamca tutuklandı, Mehmet A, Mustafa A. ve Bulak K. ise adli kontrol gibi serbest bırakıldı.

Başka bire bir suçtan âlem cezaevinde kâin kaka Sinan A’nın ifadesinin elan bilahare alınacağı bildirildi.

ÇIFTLIK Ofis Müdürlüğü yoluyla haklarında yakalama kararı sunulan 7 ibret 15 Kasım’da eş anlı operasyonla gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, 161 bin 720 teklik, 10 bin 50 dolar, 4 zer, 29 fişek, çokça sayıda çek, senet, tapu ve cürüm unsuru içeren dokümanlar ele geçirilmişti.

Share: