İkinci elde tercih ufaklık pazarı

Erzincan’üstelik her Pazartesi günleri Buğday Meydanı içerisinde kurulan filo pazarında satışa verilen ikinci halk malzemeler ihtiyaçlı vatandaşların ilgisini görüyor.

İlçe ve köylerden gelerek Erzincan’üstelik ürünlerini satmaya etkin bir nice vatandaş ufaklık pazarında tezgah açıyor. Kış aylarında bulunduğumuz bugünlerde ilişki birlikte arz haddinden fazla kışlık elbiseye gönül oluyor. Havaların anbean soğuması ve mağazalarda ki ürünlerin oldukça pahalı olması vatandaşı pazarlara yönlendirdi. Seçme Pazartesi buraya geldiklerini tamlayan tıpkı yurttaş, kent merkezinde kim aksata merkezlerinde seçkin şeyin haddinden fazla fiyatlı olduğunu ve alım gücünün olmaması zımnında geldiklerini söyledi.

Köyden getirdiği ürünlerini satmaya çalışan tıpkı vatandaş ise, “Kışın köyde yapacak metin işimiz kalmadı. Bizde kışı elan şen buyurmak için bazen ürünlerimizi buraya getirip satıyoruz. Çoğu vatandaşın gücü yetmez değme şeyin arz iyisini almaya bu yüzden bura hakeza kalabalık. Burada alanın üstelik ekonomik durumu bereketli değil satanın de, bu yüzden satışlarda ılımlı yolu bulup ikimiz birlikte memnun kalıyoruz” dedi. – ERZİNCAN

Share: