Aylin Nazlıaka: “Altılı Masa Herhangi Bir Güzeşte Dönem Henüz Azimli Adımlarla İktidar Yürüyüşünü Safları Sıklaştırarak Sürdürüyor”

CHP Avrat Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Giresun’da; “Halk İttifakı’nın biricik ayrımsız projesi var o birlikte Altılı Ganyan Masa’yı devirmek, bilcümle umutlarını buna bağlamış durumdalar. İnadına Altılı Masa seçme sabık dönüş çok henüz azimli adımlarla erk yürüyüşünü safları sıklaştırarak sürdürüyor. Dolayısıyla başaramayacaklar ama bizler ilk seçimlerde nasıl ama mutlak halkın partisi yerine halkın iktidarını kuranlar olacağız, kazanacağız” dedi.

CHP Avrat Kolları Umumi Başkanı Aylin Nazlıaka, Giresun İl Başkanlığı’nda partililerle tıpkı araya geldi. Burada benzeri izah eden Nazlıaka, şöyle konuştu:

“Bizler Türkiye’yi karış karış gezerek seçkin yerde vatandaşlarımızın sorunlarını tespit etme ve partimizin hal önerilerini ilam üzerine çalışkan adına çalışıyoruz. Bu aşamada 81 ili ayrımsız tur tamamladık deminden ikinci turumuzu tamamlıyoruz. 407 ilçeye gittik. Bugün Giresun’dahi birlikte 3 kaza ziyaretimiz olacak. Nedeniyle ivinti kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çabucacık teşkilatlanma çalışmalarımızda yoğunlaştık. Yekpare illerde, ilçelerde örgütlendik. Son 1 yıl içerisinde partimize 110 bin yeni avrat organ kattık ve katmaya üstelik bitmeme ediyoruz. Karı, ayvaz, zihayat kısacası üye sayımızı temas yerde katlaya katlaya bitmeme ettiriyoruz. CHP ailesi adına seçkin sabık ahit cümle ülkeyi kucaklayacak, ayrılığın olmadığı aynı Türkiye inşası üzere çalışıyoruz. Sizler Giresunlular ve burada yaşayanlar yerine Giresun’daki sorunları arz gani bilen ve bunu bildirme damardan yaşayanlarsınız.

“GİRESUNLU VATANDAŞLARIMIZIN YERİNDE TEDAVİ GÖREBİLECEĞİ ANALIZÖR ÜRETİLMELİ”

Öncelikle sağlıktan başlayalım esenlik bire bir insanın zat hayatından sonra erbap olduğu bildirme kızıl öz ve hepimiz bunun değerini kaybettiğimizde anlarız. Sağlığa ulaşım ayrımsız haktır üste anayasada üstelik tariflenmiş tıpkı haktır. Ama hangi eyvah ki Giresunlu vatandaşlarımızın buradaki izzet hastanelerinde sağlığa muvasala konusunda sıkıntıları var mı, var. Dahi termin almakta etki yaşıyorsunuz bunun için acile gitmek zorunda kalıyorsunuz amma acile gittiğinizde bu kere yoz bile acillik hastaların mağduriyetine etken veren ortamlar bahis konusu olabiliyor. Mahdut doktor zımnında çoğu antlaşma ayrıksı illere, büyükşehirlere müracaat etmek zorunda kalıyorsunuz. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün tıpkısı sözünü anımsatmak isterim sizlere, ‘Beni Türk hekimlerine dirilik ediniz’. Fakat sizler randevu usulüyle hastaneye gittiğinizde ne doktorla karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Amma anca görünüyor kim geçenlerde sizlerin sağlığınızı emanet edeceği Türk doktor bulmakta zorlanacaksınız. Zira kimi vakit Suriyeli arada bir Afgan hekimler otama ediyor. Burada tığ insanları milliyetlerine göre fark etmiyoruz amma Türkçeyi bu ülkede öğrenmiş bire bir hekimle bildirişim kurmanın haddinden fazla gösterişsiz olmayacağı gerçekliğini üstelik buradan radde ehlîleşmek istiyoruz. Onun üzere tıpkı zaman önceki sağlıktaki sorunların çözülmesi ve Giresunlu vatandaşlarımızın yerinde otama görebileceği çözümler üretilmesi gerekiyor. Bunu bu nüfuz yapamaz çünkü zaten hakeza aynı niyetleri, anlayışları böyle aynı bakış açıları da bulunmayan.

Bir başka laf burada yaşanan başat ve su taşkınları ile ilişik, dönemsel yerine bu sıkça karşımıza sâdır mevrut benzeri dava. Hem yaşamımıza hem hayat kalitemizi gözdağı ediyor. Mülk varlığımızı zılgıt ediyor. Mütekâmil ülkelere bakıyorsunuz, bu ülkelerde derelerin, nehirlerin saf akışında olması için düzeltme edildiğini görüyorsunuz. Bilgelik insanları kimi çalışmalar yapmış ve son etap kalburüstü sonuçlanmış projeler var. Sorarım size, burada hakeza ayrımsız proje çalışması var mı? Bulunmayan. Nedeniyle derelerin ıslahı konusu bile Giresunluların çözülmesi gereken sorunları arasında düz alıyor.

Görele’deki önemsiz moskof atılan tesisiyle ilişik, buradaki hem yaydığı pis ses seda nedeniyle hem görüntü kirliliği dolayısıyla hem dahi içme suyu kaynaklarına ve nehirlere sızdırılmış ihtimalinden etraf vatandaşlarımızın duyduğu keder nedeniyle benzeri kere daha dile getirmeyi uygun gördüm. Yer Şehircilik Bakanlığı’na işlenmiş başvurular var amma gine üç maymunu oynayan yani görmeyen, duymayan, işitmeyen benzeri iş tarafından yönetildiğimiz amacıyla bu dava bile gene kenara itilmiş durumda.

Gelelim kez konusuna, herhangi bir seçimde benzeri yol yapımı vaadi sözü veriliyor. Sonraları seçme yapılıyor rafa kaldırılıyor. Gine Giresunlular ulaşımla ait sorunlarıyla beraberce mevdu oluyor. Bağımlı buranın bildirme asıl konusunu en sona bıraktım, yani bölgenin sözleşme kaynağı olan fındık. Fındık üreticilerinin emeğinin hakkını alamadığını biliyoruz. Atamızın kurduğu Fiskobirlik eskisi kabil olsa bugün haddinden fazla elan değişik her öz, şayet liyakatli kadrolar marifetiyle yönetilseydi tıpkı topluluk fehamet kuruluşları haddinden fazla henüz değişik olurdu gelişigüzel öz. 2016’dan bu yana Arazi Mahsulleri Ofisi kamuda fındık alımını gerçekleştiriyor. 16 yıl süresince fındık alımını, fındık depolamayı ve karşılık regülasyonunu öğrenemediler. Zira muhtemelen o ki yeteri kadar mükemmel kadroları namevcut belki fındığı tanıyan kadroları bulunmayan. Amma şurası bir töz, şu anda fındık üreticileri alnının teriyle bu büyüklüğünde say ortaya koyuyor olmasına rağmen emeğinin karşılığını alamadığı ayrımsız tabloyla yüz yüze.

“BU SEÇİM İKİ ZİHNİYET ARASINDAKİ BİR SEÇİM OLACAK”

Bağımlı mesail saymakla bitmez, ülkenin genelinde olan dirimsel dağılımındaki dengesizlikler, işsizlikler, yokluk, yoksunluk bunların kâffesi da tabii Giresun halkının dahi yaşadığı sınama ettiği problemler. Ezcümle bu seçme haddinden fazla eleştiri tıpkı intihap olacak ama bu intihap iki aday arasındaki bir seçim mümteni. Bu seçim iki basiret arasında olacak. Benzeri tarafta demokrasiyi destekleyenler özge tarafta biricik adamcılığı destekleyenler olacak. Ayrımsız tarafta milletin evlatları diğer tarafta sarayın beslemeleri olacak. Tıpkısı tarafta hukukun üstünlüğünü savunanlar ayrıksı tarafta üstünlerin hukukunu savunanlar olacak. Ayrımsız tarafta halkın egemenliğini kurmak isteyenler özge tarafta saray ve şürekasının egemenliğini inşa etmek isteyenler olacak.

“5 OCAK’TA HÜKÜMET PROGRAMIMIZ AÇIKLANACAK”

Tığ sevgiyi, saygıyı herkesin erinç süresince herkesin zenginlik içre yaşadığı ayrımsız Türkiye inşasını hükümran kılacağız ve bunun için de birleştirme gücümüzle seçkin zaman sahadayız, olmaya bile bitmeme edeceğiz. Bütün projelerimiz, bilcümle kadrolarımız, politikalarımız hazır. Bu politikalar yazıldı 5 Ocak’ta hükümet programımız açıklanacak. İktidara geldiğimizde Ulus Masası adına neleri hayata geçireceğiz, hangi politikaları uygulayacağız hep bunlar anlatılacak.

“ALTILI MASA NAMINA İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ SAFLARI SIKLAŞTIRARAK SÜRDÜRÜYORUZ”

Cumhur İttifakı’nın tek tıpkı projesi var o da Altılı Masa’yı devirmek, bütün umutlarını buna bağlamış durumdalar. İnadına Altılı Masa herhangi bir sabık dönem çok daha kararlı adımlarla kuvvet yürüyüşünü safları sıklaştırarak sürdürüyor. Nedeniyle başaramayacaklar ama bizler ilk seçimlerde kategorik amma katiyetle halkın partisi adına halkın iktidarını kuranlar olacağız, kazanacağız.”

Share: