‘borçsuz Belediye’ Unvanlı Cevdetiye Belediyesi’nin İyi Partili Başkanı Mehmet Özer: “İyi Belediyecilik, Çalmayan ve Çaldırmayandır”

HISSE SENEDI DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin, ‘borçsuz belediye’ unvanlı Cevdetiye Belediyesi’nin İYİ Partili başkanı Mehmet Özer, 7 milyon lira borçla devraldığı belediyenin bilcümle borçlarını ödedi. Komutan Özer, “Şu anda şükürler olsun ki hiçbir borcumuz kalmadı. Bankada, belediyemizin bütçesinde olan paramız üstelik nakdi yerine var. Tığ, ongun belediyeciliği anlatmaya çalışıyoruz. İyi belediyecilik, çalmayan ve çaldırmayandır” dedi.

Cevdetiye Belediye Başkanı Mehmet Özer, göreve geldiği çağ 7 milyon borç ile devraldığı belediyeyi şu zaman borçsuz kendisine yönettiğini belirtti. Özer, SIMURG Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimlerinde ferah belediyecilik anlayışıyla göreve geldim. Yaklaşık 3,5 almanak yaptığımız hizmet çerçevesinde kızıl vatandaşlarımla bu arada branş kolalama, tek öğür ayrımı yapmadan 3,5 yılımızı doldurduk. 3,5 yılın içerisinde ‘borçsuz belediye’ unvanını Cevdetiye Belediyesi namına kazandık. Şu anda şükürler olsun ki tek borcumuz kalmadı. Bankada, belediyemizin bütçesinde olan paramız birlikte nakdi adına var” diye niteleyerek konuştu.

“BİZDE HİZMET SEVDASI VAR, PAYANDA SEVDASI NAMEVCUT”

Mehmet Özer, şunları söyledi:

“Değerli vatandaşlarımla bu arada, tek ayrım yapmadan, geçen yıl itibariyle tek partiyi ayırmaksızın 83 çocuğa burs ödedim. Halbuki 31 Mart seçimlerinden bilahare müteharrik personelime ‘Siz muhalefetsiniz, aylık alamazsınız’ demeleri beni mukavemetli bağlamadı. Ben temas kamer, -bizde 7 bin lira- asgari ücretliye mahiye veriyorum. İşçi mutlu, vatandaş memnun. Tığ, geldiğimiz günden bugüne bakım aşkıyla… Bizde bakım sevdası var, takviye sevdası yok. O anlayışla baktığımızda bizim belediyemizin alnı selim ve nedeniyle bizim da alnımız aktır. Şükürler olsun, Rabbime alay vermiştim; ‘çalmayacağım, çaldırmayacağım’ diye. Bu doğrultuda vatandaşlarımız mutlu, hizmetlerini alıyorlar. İçme suyumuz zinde değildi, halkın hizmetine açtık. ‘Ben gittim, paramı alamadım’, bugüne büyüklüğünde yaptığımız hizmetlerde karışma girmek için hiçbir vatandaşımız, hiçbir esnafımız dememiştir.

“İYİ BELEDİYECİLİK, ÇALMAYAN VE ÇALDIRMAYANDIR”

Sinekle mücadelemizi yaptık. Öz tashih çalışmamızı yaptık, bitirdik. Esentepe villalarımızın altyapı sorunu vardı, küçümseme verdik, yaptık ve hizmete açtık. Bu yıl de gene çocuklarımızın bursuna -üniversiteye giden, kazanan- eğitime verdiğimiz değer ve önemden dolayı gine bitmeme etmekteyiz. Cevdetiye’nin açıklık sokakları karışma girmek üzere parke sıfır yollarımız kalmayacak, vatandaşlarımıza söz verdik. Tığ, gani belediyeciliği anlatmaya çalışıyoruz. İyi belediyecilik, çalmayan ve çaldırmayandır.”



Share: