ÇANAKKALE – Şehir Partisi Umumi Başkanı İnce, Galibiyet Partisi ile geçim görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Aşure Ayı İnce, barışma etme üstüne Yengi Partisi ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

İnce, Çanakkale şehir merkezinde vatandaşlarla ayrımsız araya gelerek esnaf ziyaretinde bulundu.

Basın mensuplarına gündemi değerlendiren İnce, “altılı masa”yı eleştirerek, “Komisyon kuracaklarmış, bu encümen cumhurbaşkanını yönetecekmiş. evet cumhurbaşkanı seçilen adam yüzde 50+1 ile seçilecek. Sen yüzdelik 1-2 düşünce düzlük benzeri partisin, seni mi dinleyecek?” dedi.

“Altılı masa” aracılığıyla yapılan açıklamaların iktidarın işine geldiğini tamlayan İnce, “Yani reisicumhur ayrımsız yere birini atayacak, Eşkal Bankası Başkanı atayacak. ‘Haydi Kılıçdaroğlu’na sorayım, haydi yetmedi Meral Akşener’e sorayım, Ana Bey’e sorayım,

Ahmet Davutoğlu’na sorayım. Yüce Babacan’a sorayım.’ Hakeza mi olacak yani? Bu altılı masa bu kuvvet kadar kötülük yapmaktadır Türkiye’ye.” diye konuştu.

İnce, elan sonra Uray Çalışanları Terbiye ve Toplumsal Tesisi’nde üniversiteli gençlerle mülakat toplantısına katıldı.

Bir öğrencinin, “Galibiyet Partisiyle, Ümit Özdağ ile geçim kurmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yanıtlayan İnce, “Görüşüyoruz, daha netleşmiş bir özdek bulunmayan. Yurt meseleleri üstüne kafa yoruyoruz. Kurarsak şüphesiz peki, tartışıyoruz. Daha geçen hafta görüştük.” ifadelerini kullandı.

“Altılı Ganyan masa”nın çözüm olamayacağını, ortakların bildirme asıl konularda anlaşamadıklarını öne süren İnce, şunları kaydetti:

“Elhak dağılırlar, yakında göreceksiniz. Birbirlerine ayar veriyorlar. Kadro başkanvekillerine diyorlar kim: ‘Sen çık bakayım şuna aynı laf çak.’ Başkası üstelik diyor kim umumi başbuğ yardımcısına: ‘Haydi ayrımsız dahi sen çak.’ Dış kulvardan saldırılar var. İstanbul Sözleşmesi’nde anlaşamamışlar, kamulaştırmada anlaşamamışlar, Ergenekon, Balyoz davalarında anlaşamamışlar, Libya tezkeresinde anlaşamamışlar. Nerede anlaşacak bunlar?”

Share: