Tamircinin yetiştirdiği mülevven karnıbaharalara kâm yoğun

Eskişehir’in Sarıcakaya İlçesi’nde bakım veren makine tamircisinin yetiştirdiği mülevven karnıbaharalar İstanbul ve Ankara’dan kâm görüyor.

Sarıcıkaya İlçesi’nde zihayat otomobil tamircisi Osman Çakıcı, yetiştirdiği renkli karnıbaharalarla dikkat çekiyor. Normal karnıbaharlara göre daha lezzetli ve mugaddi özellikleri ile aşina ürünler, İstanbul ve Ankara kadar iri şehirlerdeki lüks restoranlardan yavaş temenni görüyor. Birçok yemeğin ve salatanın yapıldığı renkli karnıbaharlar, damağa betik ettiği kabilinden göze üstelik hitap ediyor.

Yetiştirdiği mahsulat hakkında mütekellim onarımcı Osman Çakıcı, “Bu işe ilk hobi.olarak başladım, sonra işlerim çok şükür büyüdü. Ekincilik Yüksek Mühendisi Yaşar Özeki’n yardımları ile zirai çıkar yol kullanmadan yetiştiriyoruz. Ürünlerimiz, İstanbul ve Ankara kadar şişman şehirlerden murat görüyor. Diğer parafin lahanalara göre daha henüz içimli ve besleyici olduğunu bildiğim renkli lahanalardan muhtelif yemekler ve turşular yapılabiliyor” diye niteleyerek konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: