Hırsızların dadandığı köyde vatandaşlar çareyi asayiş kamerası taktırmakta buldu

Hırsızların dadandığı köyde vatandaşlar çareyi düzenlilik kamerası taktırmakta buldu

SİVAS Sivas’ın Kangal ilçesinde hırsızlar zımnında el günler dallı güllü köy sakinleri çareyi köye düzenlilik kamerası sistemi kurmakta buldu.

Sivas’ın Kangal ilçesi Kalkım köyünde yaşanan tıpkı çokça hırsızlık köylüyü canından bezdirdi. Hırsızlara alın çözüm arayan karye sakinleri çareyi asayiş kamerası sistemi kurmakta buldu. Köyün giriş ve sorti ve ayrışık yerlerine taktırıldıkları düzenlilik kameraları sebebiyle arakçılık olaylarının önüne geçildi. Karye girişine ı “Özen bu köy müşteri ile izlenmekte” yazılı tabela asıldı. Kameraların takılması ve tabelaların asılmasının peşi sıra köyde arakçılık yaşanmadı.

“Hırsızlarla mir edemediğimiz üzere hakeza bir çözüm yolu bulduk”

Kalkım köyü çarkıt muhtarı ve birinci azası Şükrü Akpınar, hırsızlarla başlangıç edemediklerini ve çareyi köye almaç taktırmakta bulduklarını belirterek, “Buraya çokça yabancı koca geliyor, yaz mevsimlerine 30-40 komütatör geliyor. Bizde hırsızlıktan sığınmak üzere, köyümüzün güveliği için alıcı kurduk. Köy içerisinde sonsuz arakçılık oluyordu. Bizim müracaatımızın üstüne bu köye almaç koydular. Turizm köyü olduğu üzere, buraya mevrut yabancıların güvenliği amacıyla bu kameraları taktırdık. Biz köylüler olarak hırsızlarla esas edemediğimiz için böyle bir çare bulduk. Köyde cıvıl cıvıl dizge memnun kameralardan. Bu tabelayı ve kameraları koyduktan sonradan hırsızlık hiç olmadı. Köy güvensiz olduğu amacıyla geliyorlardı amma şuan gelmiyorlar. Köyde yazları 30-40 parça familya oluyor, şita mevsiminde da ocak sayısı 10’a düşüyor. Genelde bakır eşyası çalıyorlar. Sülale içerisine girip halı, sergi ve altın eşyaları çalıyorlar “dedi.

Share: