Bilecik’te kaybolan çocuk Sakarya’da bulundu

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde kaybolan 9 yaşındaki Efe Fedai Sebep Sakarya otogarında bulundu.

9 yaşındaki Ağa, İnönü Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu bölgede kayboldu. Çocuğa ulaşamayan yakınları, 112 Evgin Davet Merkezinden arkalama istedi.

Bölgede AFAD, Uyanık, polis ve zabıta ekipleri tarafından arama çalışmasına başlandı.

Arama çalışmalarından akıbet alınamayınca şehremaneti hoparlöründen ve camilerden duyuru yapılarak herkesin evinin bahçesine ve yakınlarına bakması istendi. Bunun üstüne ilçede vatandaşlar sokağa döküldü 9 yaşındaki efeyi aramaya başladılar. Saatler ilerledikçe tamlık umutlar turşu olmak üzereyken Sakarya Itimat Müdürlüğünden sevindirici bili geldi. Aka, Sakarya otogarında yalnız dolaşırken polisin dikkatini çekmesi konusunda polislerin ellerindeki fotoğrafa baktıklarında Bilecik İli, Osmaneli İlçesinden Ağa Fedai Saika olduğunu tespit ettiler. Polisler Ağabey’yi alarak ailesini aradılar ve ışık göndererek tasdik almaları konusunda ailesi ve Osmaneli halkı şen bir kan aldı. Ağa, Sakarya Güvenlik müdürlüğü ekipleri aracılığıyla ilerleyici saatlerde ailesine konfirmasyon edilecek. Efenin esenlik durumunun bol olduğu öğrenildi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tezyifkâr Ağa’nin bulunduğunu belediye oparlöründen Osmaneli halkına duyurdu ve bu duyarlı davranışlarından etraf Osmaneli halkına AFAD, Güllabi, polis güçleri ve zabıta ekiplerine da teşekkürname etti. – BİLECİK

Share: