Zinde istihdamına BEBKA ve ESO katkısı

Eskişehir Uran Odası ESO Akdemi aracılığıyla gerçekleştirilen ‘CNC Tezgah Operatörlüğü’ eğitimi için konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir sanayisinin temenni ettiği kalifiyede eş kaynağını tavlandırmak ve endüstriye vermek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteği ile Eskişehir Uran Odası ESO Akdemi marifetiyle ‘CNC Tezgah Operatörlüğü’ eğitimi gerçekleştirildi. 2 kamer süresince bütün 364 saat yetişek düz gençlerin istihdam edilebilirlikleri artırılarak patika sahibi olmaları sağlandı.

“artık gencimizi iş sahibi yapmak sunma nazik hedefimiz”

Haziran 13 ve 19 Ağustos arasında ESO Akademi’de ücretsiz eğitim bilimi düzlük 18-35 gözyaşı arası gençlerin sertifikaları planlı törenle kendilerine sunma edildi. ESO Akademi’de gerçekleştirilen eğitimler için hikmet veren ESO Umumi Heyet Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir sanayisinin temenni ettiği niteliklerde ve kalifiyede âdem kaynağını iaşe etmek ve endüstriye kazandırmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu çerçevesinde kalkınma ajansımız BEBKA tarafından İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Bilimi Kursları ESO Akademi’de hayata geçirildi. artık gencimizi iş sahibi düzenlemek bildirme nazik hedefimiz. BEBKA ile olan benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Destek ve yetişek programlarını hayata geçiriyoruz”

Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak ise yaptığı değerlendirmede, “Gençlerimizin istihdam edilmesini, ayrımsız patika sahibi olmalarını önemsiyoruz. 2022-23 yıllarını Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz ‘genç istihdamı’ yılları car etti. Bu çerçevede bindi ve eğitim bilimi programlarını hayata geçiriyoruz. İstihdam Garantili Mesleksel Yetişek Kurslarımız çerçevesinde ESO Akademi’de CNC tezgah operatörlüğü eğitimi alarak aynı patika sahibi oldular. Gençlerimizi kutlarız” diye niteleyerek konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: