Başbuğ Pekyatırmacı: “Selçuklu’da kırcı meşbu tıpkı yaz geçirdik”

Konya’nın format Selçuki ilçesinde mahalle kültürünün baştan canlanmasına açkı gelmek ve mahalle sakinlerini kaynaştırmak hesabına yapılan Mahalle Buluşmalarının beşincisi Kosova ve Simge Mahallelerini benzeri araya getirdi.

Selçuklu Belediyesi “Mahalle Buluşmaları” çerçevesinde ilçenin ayrımlı mahallerinde etkinlikler düzenliyor. Mahalle etkinliklerinin beşincisinin adresi Kosova ve Simge Mahallesi oldu. Osmangazi İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen programda Selçuki Belediye Reisi Ahmet Pekyatırmacı mahalle sakinleri ile benzeri araya geldi. Çocuklarla yegâne yegâne fotoğraf çektiren ve yakından ilgilenen Başbuğ Pekyatırmacı onlarla aktivitelere bile katıldı. Selçuklu’üstelik dallar ve mahalle sakinlerinin mutluluğu için değme alanda çalışmalara gayretle bitmeme ettiklerini anlatım eden Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi adına mahalle programlarımızın 5’incisini Simge ve Kosova Mahallelerimizde gerçekleştirdik. Selçuklu Belediyesi kendisine mahmul dolu tıpkısı yaz geçirdik. Yaz dönemi amacıyla Karne Şenliği ile birlikte çocuklarımıza güzel ayrımsız açım yaptık. Sonrasında dahi Mahalle Şenlikleri ile bu organizasyonlarımızı bitmeme ettirdik. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz. O yüzden çocuklarımızın hem adamakıllı güzel vakit geçirebilmeleri hem kendilerini tabir edebilmeleri anlamında ayrımlı organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Yaz döneminde Selçuki Belediyesi Spor Okulları’nda 12 bin çocuğumuz, 13 farklı branşta Yaz Spor Okullarında faaliyetlere katıldı. Gine bir şekilde bu etkinliklerde, organizasyonlarda binlerce çocuğumuz atölye faaliyetlerine katıldı ve aileleri ile birlikte tevakkuf fırsatına kavuşmuş oldu. Tekrar haddinden fazla oylumlu bire bir organizasyona Selçuki Belediyesi namına imza attık ve ilk kez Şivlilik Bala Festivali’ni kombinasyon ettik. Selçuklu Kongre Merkezi’nde 550 bin ziyaretçi ile Türkiye’nin en şişman Çocuk Festivali’ne ocak sahipliği yaptık” dedi.

“Çocuklarımıza imkan verdiğimizde üstesinden gelemeyecekleri aynı şey bulunmayan”

Çocuklara gereken ayar verilince onların temas şeyin üstesinden geleceğinin altını çizen Ahmet Pekyatırmacı, “Tığ inanıyoruz kim çocuklarımıza gereken değeri verdiğimiz ant, gereken ilgiyi gösterdiğimiz ant onların yapamayacakları tek özdek namevcut. O yüzden Konferans Akademisi’nde çocuklarımız seyir eğitimi alıyor, temsil gösterisi yapıyor. Yeniden Danışma Tasarım Atölyesi’nde çocuklarımız kılık atölyelerinde, fayans atölyelerinde, kağıt katlama atölyelerinde yetişek alıyor ve kendilerini anlatım ediyor. Yeni açtığımız akademimizde okullarımızla gelişigüzel, mahalleli çocuklarımızla beraber oradaki atölye faaliyetlerine katılıyorlar ve ayrımlı alanlarda kendilerini hem rapor ika hem da geliştirme fırsatına cemaat oluyorlar. Selçuklumuz zaman 682 bin nüfusa sahip, 50 ilden daha büyük benzeri kaymakamlık. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Çocuklarımızla övünüyoruz. Onların yeteneklerine, kabiliyetlerine sonuna kadar güveniyoruz ve heves ediyoruz ki Selçuklumuzdaki bütün mahallelerimizde ilkokuldan, ortaokula, liseden, üniversiteye kadar eğitim gören öğrenim gören hep çocuklarımıza bildirme gür imkanı yer gür fırsatı sunalım ve onlarda kendilerini yer dolgunca şekilde geliştirsinler. Yaz dönemi yavaş yavaş bundan sonra son buluyor. Önümüzdeki hafta Ilkgüz ayına giriyoruz, sonraki hafta birlikte inşallah okullarımız açılacak ve çocuklarımız yıpranmamış tıpkısı yetişek tedris dönemine başlamış olacak. Bilcümle çocuklarımıza şimdiden yıpranmamış yetişek tedrisat döneminde başarılar diliyorum. Kalburüstü, adamakıllı, zinde, sağlıklı ve liyakatli bir dönemin geçmesini talep ediyorum. Bu organizasyonda görev düzlük haddinden fazla sayıda arkadaşımız var, hepsine da değişik teşekkür ediyorum. Tığ rastgele antlaşma Milli Eğitimimizle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle, okullarımızla birlikteyiz. Onlarla müşterek akıntı ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sembol ve Kosova Mahalle sakinlerinin kasırga ve ciddi tıpkı içtenlikle katıldığı “Mahalle Buluşmaları” etkinliği sanatkâr Hatice Sezen konseriyle sonuç buldu. – KONYA

Share: