Pazarkule Çizik Kapısı’nda gurbetçilerin dönem çilesi

Türkiye’de yıllık izinlerini geçiren gurbetçiler, yaşadıkları Avrupa ülkelerine ahit yolculuğunda Pazarkule Çizik Kapısı’nda tahminî 3 kilometrelik açacak kuyruğu oluşturdu.

Anavatan Türkiye’de yaz tatillerini ve almanak izinlerini sevdikleriyle alay malay geçiren gurbetçiler, tatillerinin sona ermesinin peşi sıra yaşadıkları Avrupa ülkelerine aktarılma yolculuğu sürüyor.

Edirne’den Avrupa’ya açılan Pazarkule, Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Tahril Kapılarında iri çevirgeç yoğunluğu yaşanıyor. Yaşadıkları ülkelere çalmak için Edirne’den Yunanistan açılan Pazarkule Cızık Kapısı üzerinden yola sâdır gurbetçiler uzun vesile kuyrukları oluşturdu.

Memleketi Yozgat’ta ve Türkiye’nin değişik kentlerinde tatilini yaptıktan sonra yaşadığı mutluluk olan Fransa’nın Paris şehrine dolaşma özne gurbetçi vatandaşlardan Mehmet Durmaz, ilk önce Kapıkule Tahril Kapısı’na gittiğini ve çok kırıcı olduğundan kontekst dümbelek dönerek Pazarkule Çizik Kapısı’na geldiğini belirterek, “Kapıkule baş döndürücü kilolu olduğundan hava Pazarkule istikametine geldik. Şuan burada bile çokluk var. Bayağı fevk şuan önümüzde 2 kilometre henüz pöçük vardır” dedi.

Kırşehir’de yıllık izninin nâkil Maksat Hakikat, Almanya’nın Mosbach kentine başvurmak üzere ahit önünde olduğunu rapor ederek, ” Herhangi Bir sene memleketimize sevinçle geliyoruz. Gelirken bir sıkıntı, dönerken ayrı tıpkısı sıkıntı çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

Memleketi Konya’dahi akrabalarıyla yaz tatilini geçiren Saadettin Özparlak ise Fransa’ya Yunanistan üzerinden başvurmak amacıyla Pazarkule Eksen Kapısı’nı yeğleme ettiğini belirtti. – EDİRNE



Share: