Çankırı’da bakir yetişek-öğretim yılı başladı

Çankırı’bile 2022-2023 terbiye tedrisat yılı İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İl Milli Terbiye Müdürlüğünce Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende istinkâf etmek duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende 4. dershane öğrencileri okula kullanılmamış başlayan 1. derslik öğrencilerine çiçek verdi, şiirler okundu.

Vali Abdullah Ayaz, törende yaptığı konuşmada, yıpranmamış yetişek-öğretim yılının leziz olması temennisinde bulundu.

Gençlerden beklentilerin efdal olduğunu tamlayan Ayaz, “Muhakkak ki hepinizin bu yöre sırada oturanlardan haddinden fazla daha mebzul benzeri donanımla geleceğe hazırlanması ve bizlerden bayrağı devralması, ülkemizi bugüne getirenlerin yapmış olduğu fedakarlıkların henüz fazlasını sarf ederek inşallah ülkemizi fena hâlde yarınlara ulaştırması genişlik şişman temennimiz. Bunun amacıyla beraberlik içerisinde milletvekillerimizle, kamu alım ve kuruluşlarımızla hep bu arada himmet edeceğiz ve sizler üzere elimizden geleni yapmaya bitmeme edeceğiz.” dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Sağlıklı Çivitcioğlu üstelik Çankırı’ya eğitim alanında yapılan yatırımların hepsinin kıymetli öğrenciler amacıyla olduğunu söyledi.

Geleceğin Türkiye’siyle ilgili evire çevire eyyam göreceklerine inandığını dile getiren Çivitcioğlu, “Evlatlarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz, onları hem bilimle hem teknolojiyle buluşturuyorlar. Amma bunun yanı sıra evlatlarımız milli manevi duygularla dahi içtimai kültürel hayatla da buluşmalı ve geleceğe salt güvenle yürümelidir. Eğitim öğretimle ait hangi yapmamız gerekiyorsa milli eğitim bilimi camiasının her antlaşma yanındayız ve olmaya bile bitmeme edeceğiz.” diyerek konuştu.

İl Milli Yetişek Müdürü Muammer Öztürk de devlet müdürlüğü yerine yıpranmamış eğitim bilimi talim yılına sorumluluklarının bilinciyle ve ağır say temposunun peşi sıra başladıklarını dile getirdi.

İl genelinde 3 bin 945 okul öncesi ve 1. derslik öğrencisinin uzlaşma eğitimleri ile geçen hafta yeni döneme evvel adımı attıklarını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

“Bugün itibariyle bile 27 bin 601 öğrencimizle tüm kademelerde terbiye öğretime başlamış bulunuyoruz. 205 bin 259 skor ücretsiz ders kitabının yanında bu sene ilk kez tamlık derslik kademelerinde ücretsiz apotr kaynaklar de öğrencilerimizin sıralarında amade hale getirildi. Mesleksel Eğitim Bilimi Merkezlerimizde terbiye gören 210 öğrenci sayımız, 2022 yılı itibariyle 736’ya yükselerek sektörde aranan öge yetiştirilmesi üstüne hızlı bire bir çoğalma kaydedilmiştir.”

Konuşmaların arkası sıra protokol üyeleri sınıfları gezdi.

Share: