Adana’da FETÖ’nün “ev abiliği” iddiasına 23 yıla büyüklüğünde mahbes istemi

Adana’da, Fetullahçı Yıldırı Örgütü’nün (FETÖ) “ev abisi” olduğu ve 2009’daki Polis Koleji sınav sorularını teşkilat üyelerine verdiği kanıt edilen maznun için 23 yıla kadar mahbes cezası istemiyle sorun açıldı.

Savcılıkça, karşı adli kontrol tedbiri meri tutuksuz K.K. için ölçülü soruşturma tamamlandı. FETÖ’nün “ev abisi” olduğu sav sanık amacıyla “silahlı terör örgütüne üye girmek”tan 15 yıla kadar, “amme çalım ve kuruluşlarının zararına ayyarlık suçuna müzaheret etme”den birlikte 8 yıla büyüklüğünde dam cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Kırıcı Ukubet Mahkemesince akseptans edildi.

İddianamede, hakkında FETÖ soruşturması yürütülen şahit F.E’nin ifadelerine saha verildi.

K.K. ile örgüte ilişkin ayrımsız evde ahbapça toplantılarına kaldıklarını belirten şahit, ” Niğde’birlikte örgüte ilişkin evde Polis Koleji sınavlarına hazırlandım. Sınava yaklaşık bir hafta kala ‘karı abisi’ olduğunu bildiğim K.K. bize kitapçık halinde 150 devam imtihan sorusu getirdi. Sınavda çıkan sorularla bu kitapçıktaki soruların benzeri olduğunu gördüm.” ifadesini kullandı.

İddianamede, FETÖ’ye ilgili evlerde kaldığı anlatılan K.K’nin teşekkül üyeliğinden karşı muamele yapılan kişilerle irtibatının belirlendiği bilgisine vadi verildi.

Sanığın, “mestur imam”ların talimatıyla FETÖ içerisinde “karı abiliği” yaptığı ve örgütsel arkadaşça toplantıları düzenlediği, 2009’daki Polis Güçleri Koleji imtihan sorularını teşekkül üyelerine verdiği ve sınavı kazanan öğrencilerin takibini yaptığı belirtilen iddianamede, K.K’nin “silahlı terör örgütüne unsur olma” ve “kamu alım ve kuruluşlarının zararına ayyarlık suçuna arkalama etme” suçlarından 23 yıla büyüklüğünde delik cezasına çarptırılması istendi.

K.K, iddianamedeki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Share: