“Zayıflık, bezginlik, anemi kolorektal kanserinin habercisi gibi”

Kolorektal kanserine (gravite iç kanseri) ilişkin açıklama özne Prof. Dr. Ahmet Alim “Kolorektal kanser ilerleyip belirti vermeye başladığında iç hareketlerinde ayrım, makattan kanama, zayıflık, yorgunluk ve anemi bulguları görülebilir. Bu nedenle er teşhis kolorektal amansız hastalık tedavisinde çokça önemlidir. Sağlıklı bireylerin 45 yaşından sonradan 10 yılda tıpkısı kolonoskopi ve yılda bir öğün dışkıda meçhul içki testi yaptırması önerilmektedir” dedi.

Medipol Mega Darülfünun Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Alim, 4 Küçük Ay Dünya Kanser Haset kapsamında kolorektal kanserlere ilişkin şanlı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Alim “Kolorektal amansız hastalık vahim mümkün. Ama bunu tedavi etmenin bir nice yolu vardır. Kolorektal amansız hastalık geçmiş özellikle her araz vermeyebilir. Şikayetlere illet olduğunda bağırsak hareketlerinde ve alışkanlığında uymazlık, makattan nezif, kilo kaybı, kansızlığa sadık halsizlik, usanç yahut nefes darlığı görülebilir. Erken canlandırma kolorektal kanser tedavisinde önemlidir. Bu nedenle zinde bireylerin 45 yaşından sonraları 10 yılda tıpkısı kolonoskopi ve yılda tıpkısı el dışkıda bilinmeyen zaman testi yaptırmalıdır” diyerek konuştu.

“KİŞİYE HUSUSI TEDAVİ PLANLANMALI”

Kolorektal kanserinin tedavisi sonrası hastaları muntazır süreci Prof. Dr. Bilen, şu şekilde açıkladı:

“Çoğu kolorektal kanser türü 3 yöntemle otama edilir. Erken dönemde canlandırma edilen hasalarda cerrahi namına kolonun yahut rektumun kanserli kısmını fark etmek üzere yapılan ameliyat ve sonrasında hastanın evresine göre kimyasal tedavi ve/yahut ışın tedavisi uygulanır. Ameliyattan sonradan hastaların genişlik çokça düşkünlük ettiği özdek vücudunun çarkıt haline gelip gelmeyeceğidir. Bu ne tür benzeri işler geçireceğinize bağlıdır. Ancak, çoğu erken dönemde tanı alıp cerrahi nâkil pestil normal yaşamına bitmeme ayar. Otama tamamlandıktan sonradan doktorunuzu biraz yıl boyunca mukteza arama tetkiklerini yaptırmak ve araştırı gayeli makul görülen aralıklarda görmelisiniz. Doktorunuz antrparantez can kuşu haliniz, ruhsal gerilim düzeyiniz, cinsî yaşamınız, yiyecek ve antrenman alışkanlıklarınız ve tedaviyi bitirdikten sonradan yaşayabileceğiniz farklı mesail için sizinle konuşacaktır.””DEĞME BİREYDE TEDAVİ YÖNTEMİ, TÜRÜ VE SÜRESİ FARKLIDIR”

Prof. Dr. Alim, “İleri evrede teşhis konulan hastalarda da daha çok çokça koskocaman gelişmeler kaydedildi” diye niteleyerek, “Bazen mutasyon analizleri yapılarak kişiye has sair ifadeyle fikirli çıkar yol adı verilen tedaviler ile gelişigüzel kimyasal tedavi kullanılarak tedavide çokça yüce başarılar elde edilebilmektedir. Rastgele bireyde bu tedavilerin yöntemi, türü ve süresi farklılık göstermektedir. Burada tedavi başarısı amacıyla en yüce bekçi doktorunuzun uyguladığı otama ve önerileri dışına çıkmamaktır” ifadelerini kullandı.

– İstanbul

Share: