Nahiye ve Vezirköprü’de Gaziler Günü kutlandı

Bölge ve Vezirköprü’da 19 Ilkgüz Gaziler Haset törenle kutlandı.

Havza’de Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasının peşi sıra içtinap etmek duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği Başkanı Harun Saat, 19 Eylül’ün vatanı üzere canını ortaya koyarak savaşan ve bunun neticesinde gazilik onuruna erişen kahramanların onur günü olduğunu söyledi.

Programın peşi sıra Kaymakam Nayman ve beraberindekiler, şehitlikleri ülfet etti.

Burada Kur’an-ı Verimli tilavetinin peşi sıra şüheda ve ebediyete vukuf etmiş gaziler amacıyla dua okundu, mezarlara çiçek konuldu.

Kaymakam Nayman ve beraberindekiler elan sonradan Savaşçı Gaziler Toprak Temsilciliğini musahabe etti.

Etkinlikler kapsamında şehitler üzere Havza Müftülüğü tarafından Kevser Camisi’nde mevlit okundu.

Programlara, Ilçebay Nayman, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Ömer Faruk Atalay, Belediye Reisi Özdemir, Toprak İlçe Cingöz Komutanı Kıdemli Başçavuş Özkan Bembeyaz, Savaşçı Gaziler Derneği Mıntıka Temsilciliği Başkanı Saat, gaziler, çekicilik müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vezirköprü’deki tören Cumhuriyet Altını Meydanı Atatürk Anıtı uğrunda gerçekleştirildi.

Kaza ve Şehremaneti Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının peşi sıra ocumak duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende gaziler hesabına mütekellim gazi Basri Polat, “”Üstünde yaşadığımız yurt kadar vatan olmayı adalet etmiş aynı yer parçası dünyada yoktur. Zira herhangi bir karışı şehit ve gazi kanıyla yoğrulmuştur.” dedi.

Kurnaz Gedikli Çavuş Hüseyin Usuk birlikte “Esbak olduğu kadar zaman da bire bir inançla, bu eren vatanın birliği ve bölünmezliği ile ulusal değerlerine saldıranlara karşı rastgele ahit kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında Atatürk Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu.

Törene, Vezirköprü Kaymakamı Halid Baht, Belediye Reisi İbrahim Ilişkin Edis, Vezirköprü İlçe Güllabi Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Güvenlik Müdürü Rıdvan Antrenör, siyasal parti temsilcileri, amme hava ve kuruluşların müdürleri, gaziler, askeri erkan, ekol müdürleri, sarıklı ve öğrenciler katıldı.

Share: